A Pro Stock Dragbike anatómiája:

Váz: A Pro Stock motorok vázának a tengelytávja 68 és 70 incs között állítható. A vázat 4130-as króm-molibdén csőből készítette a Puppet racing Amerikában. Nincs hátsó rugózás de az első teleszkóp a Ceriani műhelyében készült és nagy sebességnél is tökéletesen stabil. A telszkópok egy nagyon könnyű 18 colos első kereket tartanak. A motort 280km/ó-ról dupla első tárcsafék és egy hátsó fék segítségével lehet megállítani. (álltalában csak az elsőt használom) Az egész első villa kerékkel, fékekkel csak 10kg körül van!
Hátsó gumi: A 10-inch széles Mickey Thompson verseny slick gumi adja át az erőt az aszfaltra. 15 futamonként kell cserélni ha minden tökéletes de rossz beállítások esetén ez a szám lecsökkenhet 6-8 futamra! A gumi egy 15×10 collos PM alu felnin van amiben kerámia csapágyak vannak a lehető legkisebb gördülési ellenállás érdekében!
Kitámasztó: Az aluból készült "kitámasztó" 130 inch hosszú és flexibilis, hogy a rajtnál torzulni tudjon. A hátsó tengelynél van a vázhoz csavarozva, ez akadályozza meg, hogy a rajt után a motor hátra szaltózzon. A motor kb 150m-en keresztül erre támaszkodik.
Motor: A legtöbb Pro Stock motor 300 lóerő felett van, az enyém ~330! 1640ccm-es Suzuki, 4 titán szeleppel hengerenként, 13800-as maximális fordulatszámmal. A fordulatszámot a rajt pillanatában 7500-9000 (beállítástól függ) közötti értékre korlátozza a rajtelektrónika. Az elektrónika teljesen programozható Dyna 4000, ezen kívül van a motoron egy Dyna Datalogger ami 12 szenzor adatait tudja rögzíteni (kuplung csúszás, fordulatszám, kipufogógáz összetétel, kerék sebesség stb). Az ólómmentes, 114-as oktánszámú VP verseny üzemanyagot 4db 48mm-es Lectron karburátor adja. A motor 1 futam alatt 1,5l benzint fogyaszt!
Váltó: Több verzió is létezik, az enyémben 5 sebességes V&H spec váltó van. Én kezdeményezem a váltást a kormányról amikor a két villanó a max fordulat előtt bevillan. A gomb megnyomására a vázban tárolt sűrített levegő működtet egy dugattyút ami a 0,05 mp alatt kapcsolja a következő sebességet.
Idomzat: A Pro Stock motoroknak ahogyan az a nevében is benne van egy széria motorra kell hasonlítaniuk. Ezért is vanak a lámpák ráfestve. Az enyém egy karbon, üvegszál keverékű nagyon könnyű Hayabusa idomzat amit szélcsatornában terveznek a lehető legjobb légellenálás elérése érdekében.

Ruházat: Berik bőrruha, Shoei X-Spirit sisak, protektoros kesztyű és cipő.

1-2 adat:
0-ról 100-ra 1mp alatt gyorsul, ez 3 G-s erőhatás, 200km/ó-t 3,5mp alatt éri el!

Copyright © 2009 SZABB.HU - info(kukac)szabb.hu