2002. 07. 02. kedd, Sármellék, Balaton Airport repülőtér. Már kora délelőtt nagy volt a nyüzsgés és a készülődés az első magyar motoros Guinness rekordkísérlet hitelesítésére. Az idő kegyes volt, bár az egyre erősödő szél később okozott még fejfájást Borsay Szabolcsnak.
Mint minden ilyen esetben fontos szabályoknak kellett a szervezőknek eleget tenni. A hitelesítéshez szükséges volt a közjegyző jelenléte. Ő az aki aláírásával jóváhagyja a rekordkísérletet.
Természetesen kötelezően jelen kellett lennie a mentőknek és a tűzoltóknak. Az előbbiek hosszasan tanulmányozták Szabb ruházatát, hiszen, ha ne adj isten, bármi történne hozzá kell, hogy férjenek a sérülthez.
A hitelesítéshez szükség volt mind a televízió, mind pedig a nyomtatott média megjelenésére. Összeállt a kép. Elkészült a fotocellás mérőberendezés is, a helyi kapitányság támogatása nélkül, ugyanis amikor Ők megtudták, hogy mifajta kísérlet készül, közölték, hogy ilyesmiben nem vesznek részt.
Miután minden készen állt, már csak a motor beindítása volt hátra. Itt jött a gond. A reggeli rohanás közben otthon maradt a kulcs. A bagatell probléma (180 km) Balázs segítségével a KRESZ szabályok betartásával (J), másfél óra alatt megoldódott. (Budatétény-Rákosszentmihály-Keszthely-Sármellék). Persze mire Ő odaért, a motor már járt. Ezen idő közben a jelenlévők békésen legelésztek a két és fél kilométer hosszú, hetven méter széles betonplacc melletti rézsűn.
Délután két óra. Elkezdődik a kísérlet. Az első futam nem sikerült. A mérőberendezés mindössze 120 km/órát mutatott, mert közben a szél mindenáron magával akarta vinni Szabolcsot. Az újabb nekifutások egyre jobb eredményeket szültek. Harmadszorra már 179 km/órára nőtt a sebesség, de Szabb nem volt elégedett. Még egy utolsó! Összeszedve minden bátorságát, újra a rajtvonalhoz állt.
Most meglesz üvöltötte, és elindult! 15 másodperc múlva a kijelzőt bámuló emberek üdvrivalgásban törtek ki. Szabolcs ekkor még nem tudta az örömhírt, megvan az általa áhított GUINNESS rekord! 200,78 km/óra végsebesség menetiránynak háttal ülve a motoron!

VÉGRE MEGÉRKEZETT!!!